Call us at: 047-73858585

Ansatte

På Fosen folkehøgskole møter du elever og lærere som brenner for en bærekraftig og økologisk utvikling.

Fosen Folkehøgskole tør å gå egne veier, og vil vise at det går an å leve godt og samtidig ta ansvar for et mer bærekraftig samfunn. Vi har en grønn profil og følger årets rytme i mye av det vi gjør.

Vi har eget trebåtbyggeri, egen skog og driver vår egen økologiske gård. Her lærer du mye spennende ved å delta og ved å gjøre ting selv: Praktisk kunnskap for å kunne leve et mer selvstendig, selvhjulpent og bærekraftig liv.

Det er derfor vi sier Fosen folkehøgskole er mer enn en skole. Det er derfor vi våger å kalle oss ”Norges økologiske folkehøgskole”.

Vi ønsker elever med ulike meninger, interesser, ønsker og drømmer. Vi ønsker å være nytenkende, åpne og fordomsfrie.

Politisk og religiøst uavhengige

Fosen Folkehøgskole er en frilynt skole dvs. at vi ikke er knyttet til noen religion og mener enkeltmennesket bør stå fritt i slike spørsmål. Vi er dessuten politisk uavhengige. Skolen eies av Fosen Folkehøgskolelag, som har som formål å drive folkehøgskole og fungerer som en selveiende stiftelse.

Skolens ansatte

arnhild

Arnhild Finne

Rektor

Arnhild er rektor på Fosen folkehøgskole. Hun er veldig lett å bli glad i, både som menneske og leder. Hun har en solid pedagogisk bakgrunn fra NTNU. Hun er en ihuga fluefisker og en kløpper til å sy. Arnhild har døra åpen for elever til samtale om store og små ting.

ingvar

Ingvar Øydvin

Lærer, inspektør og potet

Ingvar er en av våre mest allsidige lærere. Han underviser i valgfag og kursuker, og er med på mange av skolens turer. Ingvar er både snekker- og hestekyndig, og er involvert i mye av det som skjer på skolen. Glad i fjell og sykling.

turid

Turid Sve

Regnskap og økonomi

Turid er svært ungdommelig og sosial, og hun har en smittende latter. Turid har mange års erfaring som økonomimedarbeider. Hun setter pris på god mat, og er veldig glad i å reise. Hun liker å få besøk på kontoret og vil alltid hjelpe deg med det som har med økonomi å gjøre.

eli

Eli Foss Hermstad

Kontormedarbeider og husmor

Eli er den du skal spørre om praktiske ting, og er sannsynligvis den første du er i kontakt med på skolen. Eli har også rollen som husmor og tar seg godt av elever som er syke eller har det litt vanskelig. Hun har også undervisning i keramikk, og sannsynligvis er det der hun trives best. Er forøvrig selvskreven som keeper på ansattes fotballag.

kenneth

Kenneth Bjørkli

Sjølbergingslærer

Kenneth er en mangesysler. Han er på tur, fisker, setter garn, dyrker grønnsaker, seiler, lager barn og holder høns. Han er glad i trearbeid med og uten strøm, og og setter pris på ville vekster til mat og nytte. Har nylig kjøpt seg gårdsbruk, og bedriver husbygging på tradisjonelt vis. Begynner å bli litt tynn i hyssingen.

Malte

Malte Krogh

Båtbyggingslærer

Malte er dreven med alt som er av tre; båter, skap, årer og hus. Han er opprinnelig fra Danmark og har vokst opp i en familie som er glad i seiling. Ikke så rart at denne karen trives ute, både i båt, i sin egen skog med motorsag eller på luftetur med hunden Tamock. Malte er forresten også rimelig god på congas.

kjetil

Kjetil Sildnes

Seilinglærer

Kjetil har stort sett alltid god vind i seilene. Han er høyt og lavt og har en leken holdning til det å være ute og livet generelt. Kjetil er stort sett positiv, og er mester i å hente ut potensialet i andre rundt seg. Elsker å være ute i all slags vær, og lar seg sjeldent ”vippes av pinnen" (les:masta).

grete

Grethe Garvik

Håndverk- og designlærer

Grethe er nyskapende, samtidig som hun er glad i gamle håndverk. Antagelig er hun i slekt med Askeladden som ser nytte og muligheter i alt, og som trives når hun får være ute i naturen for å hente materialer og inspirasjon. Grethe er fra Bergen og slår gjerne til med en saftig replikk.

anton

Anton Van Genugten

Småbrukslærer

Anton er alltid i godt humør, og han er glad i både folk, dyr, musikk og grønnsaker. Han får det meste til å spire og gro, både på gården, skolen og hjemme. Han er høyt og lavt, og en ekte arbeidskar. Han kombinerer jordbruk med akrobatikk. Anton kler godt sin nederlandske aksent, og går ofte i tresko.

gebba

Gerd Eva”Gebba” Rønning

Lærer på sjølberging

 Gerd Eva er ei dame med mange jern i ilden,- hun har bruktbutikk, kafe og eget skitrekk på Fosen(!). Hun har stor sans for gjenbruk, og hennes spesialitet er tekstil og re- design. Ellers er hun glad i å være ute i naturen, eller på veien med sin Harley Davidson.

lena

Lena Lisdotter Børjesson

Lærer

Lena har lang fartstid på skolen, men holder fortsatt på sitt svenske morsmål - riktignok med litt "svorsk" innimellom. Hun har arbeidet med skinnberedning både i Mongolia og med masaier i Kenya. Hun har seilt både i Svartehavet og rundt Nordkapp. Hennes tre favorittretter er iskrem, iskrem og iskrem!

lillian

Lillian Fremo

Renhold

Lillian er den som sørger for at det er rent, ryddig og trivelig rundt oss. Hun er sterk og handy, og alltid klar for en ny utfordring. Hun er alltid i godt humør, glad i dyr, god mat og mennesker. Ikke bli overasket om du treffer henne og hunden Teo på tur langs elvepromenaden.

rune

Rune Alsvik

Vaktmester

Rune er en kjernekar og skolens absolutte ”alt mulig mann”. Han har stor interesse for gjenbruk, og imponerer stadig med smarte løsninger og reparasjon av det meste. Rune er i god fysisk form, bilen lar han stort sett stå, og sykler heller de to milene til jobb. Han er en ivrig elgjeger, og ellers får han til det meste han forsøker seg på.

agnete

Agnete Oestreich

Kjøkkensjef

Agnete er bergenser, og det merkes både på energien og tempoet på kjøkkenet. Hun har bodd mange år i Harstad, og serverer både god mat og friske gloser. Hun elsker å jobbe med rå råvarer, og er gjerne med og drar garn for å skaffe fisk til skolen. Hun er allsidig, og liker både fjellet og havet. Ellers kjører hun rundt på en nypolert Harley.

ann

Ann Freidis Volden

Kokk

Ann Freidis er en fantastisk kokk, og har mange års erfaring både fra forsvaret og hos oss. På hjemmebane holder hun seg selv med både poteter, frukt, bær og grønnsaker, og har helt klart noen av de ”grønneste fingrene” på skolen. Ann Freidis snakker kav trøndersk, og elsker å gå i fjellet. Hun har større verktøybod enn en gjennomsnitts- nordmann.

renate

Renate Sæther

Kjøkken

Renate er en dreven kokk, og lager liv og røre på kjøkkenet sammen med Ann-Freidis og Agnete. Renate er alltid blid og positiv, og veldig flink til å bake. Hun er sporty og selvskreven på de ansattes fotballag. En sklitackling fra henne glemmer du sent..

runa

Runa Bergflødt Søilen

lærerassistent jordbruk

will

Will Riedlinger

lærerassistent båtbygging

bendik

Bendik Eggen Skogvold

lærerassistent båtbygging

hanna

Hanna Antonie Wigen

lærerassistent håndverk og design

Våre lærerassistenter er høyt og lavt på skolen. De bidrar med sine kunnskaper på forskjellige linjer og er viktige brikker i maskineriet her på skolen.