Call us at: 047-73858585

Ansatte

På Fosen folkehøgskole møter du elever og lærere som brenner for en bærekraftig og økologisk utvikling.

Fosen Folkehøgskole tør å gå egne veier, og vil vise at det går an å leve godt og samtidig ta ansvar for et mer bærekraftig samfunn. Vi har en grønn profil og følger årets rytme i mye av det vi gjør.

Vi har eget trebåtbyggeri, egen skog og driver vår egen økologiske gård. Her lærer du mye spennende ved å delta og ved å gjøre ting selv: Praktisk kunnskap for å kunne leve et mer selvstendig, selvhjulpent og bærekraftig liv.

Det er derfor vi sier Fosen folkehøgskole er mer enn en skole. Det er derfor vi våger å kalle oss ”Norges økologiske folkehøgskole”.

Vi ønsker elever med ulike meninger, interesser, ønsker og drømmer. Vi ønsker å være nytenkende, åpne og fordomsfrie.

Politisk og religiøst uavhengige

Fosen Folkehøgskole er en frilynt skole dvs. at vi ikke er knyttet til noen religion og mener enkeltmennesket bør stå fritt i slike spørsmål. Vi er dessuten politisk uavhengige. Skolen eies av Fosen Folkehøgskolelag, som har som formål å drive folkehøgskole og fungerer som en selveiende stiftelse.

Skolens ansatte

arnhild

Arnhild Finne

Rektor

Arnhild er nybakt rektor på Fosen folkehøgskole! Hun er veldig lett å bli glad i, både som menneske og leder. Hun har en solid pedagogisk bakgrunn fra NTNU. Hun er en ihuga fluefisker og en kløpper til å sy. Har også en fortid som DJ! Arnhild har døra åpen for elever til samtale om store og små ting.

ingvar

Ingvar Øydvin

Lærer, inspektør og potet

Ingvar er en av våre mest allsidige lærere. Han underviser i valgfag og kursuker, og er med på mange av skolens turer. Ingvar er både snekker- og hestekyndig, og er involvert i mye av det som skjer på skolen. Glad i fjell og sykling. Ingvar er lærer på vår nye linje: sjølberging.

turid

Turid Sve

Regnskap og økonomi

Turid holder orden på penger og regnskap. Hun er glad i å reise og vil hjelpe deg med det som har med økonomi å gjøre.

eli

Eli Foss Hermstad

Kontormedarbeider og husmor

Eli er den som holder oversikten på kontoret og den du skal spørre om praktiske ting. Eli har også rollen som husmor på skolen. Hun tar seg av romfordeling og elever som er syke eller har det litt vanskelig. Du kan også møte henne på keramikkverkstedet eller med penn og skisseblokk. Sannsynligvis er det der hun trives best. Er forøvrig selvskreven som keeper på ansattes fotballag.

kenneth

Kenneth Bjørkli

Båtbyggelærer

Kenneth er en mangesysler. Han er på tur, fisker, setter garn. Dyrker grønnsaker og holder høns. Seiler. Lager barn. Trearbeid med og uten strøm. Husbygging i gamledager. Ville vekster til mat og nytte.
 Litt tynn i hyssingen.

gunvor

Gunvor Storaas

Sjølberginglærer

Gunvor har alltid et lurt smil på lur. Hun har bachelor i friluftsliv fra Høgskolen i Telemark. Hun er en meget habil segler og er glad i et variert friluftsliv med fokus på grunnleggende ferdigheter. Gunvor er overalt!.

kjetil

Kjetil Sildnes

Seilinglærer

Tekst kommer

etter

hvert

grete

Grethe Garvik

Håndverk- og designlærer

Grethe er nyskapende, samtidig som hun er glad i gamle håndverk. Antagelig er hun i slekt med Askeladden som ser nytte og muligheter i alt, og som trives når hun får være ute i naturen for å hente materialer og inspirasjon. Utover sin faglærerutdanning har hun studert folkekunst på høgskolen i Rauland. Grethe er fra Bergen og slår gjerne til med en saftig replikk.

anton

Anton Van Genugten

Jordbrukslærer

Anton får det meste til å spire og gro. Er høyt og lavt, og kombinerer jordbruk med akrobatikk. Er fra Nederland og går i tresko.

marte

Marte Iren T. Bakken

Lærer

Marte er en allsidig lærer, og som poteten brukes hun til det meste. Hun har en mastergrad i folkekunst, og underviser på Mat – fra jord til bord. Hun har også diverse valgfag og kursuker, og er med på skolens utfarter. Marte er ekte fosning.

lena

Lena Lisdotter Børjesson

Lærer

Lena har lang fartstid på skolen, men holder fortsatt på sitt svenske morsmål - riktignok med litt "svorsk" innimellom! Hun har arbeidet med skinnberedning både i Mongolia og med masaier i Kenya. Hun har seilt både i Svartehavet og rundt Nordkapp. Får hun navigere på vikingevis med et solkompass i hånden, er hun i sitt ess. Hennes tre favorittretter er iskrem, iskrem og iskrem!

wiggo

Wiggo Sten Larsen

Lærer og kursholder

Wiggo er en sjøulk som har vært rektor på skolen i 17 år. Nå har han en mindre stilling med hovedfokus på kortkurs i seiling.

rune

Rune Alsvik

Vaktmester

Rune er utdannet kjølemontør og har stor interesse for data og reparasjon av alt mulig. Derfor får han også til det meste. Bilen lar han stå, og sykler heller de to milene på jobb. Rune kan du bare glemme å treffe under elgjakta!

agnete

Agnete Oestreich

Kjøkkensjef

Agnete. Hun elsker å jobbe med rå råvarer. Hun er gjerne med og drar garn for å skaffe fisk til skolen. Kjører rundt på en Harley.

ann

Ann Freidis Volden

Kokk

Ann Freidis har mye erfaring med ungdom og mat, og sørger for at alle på skolen får både nok mat og god mat. Hun lager farlige gode kaker, snakker kav trøndersk og synes grove vitser er litt morsomme.

renate

Renate Sæther

Kjøkken

Renate lager mat til hele Fosen folkehøgskole. Hun lager også liv og røre på kjøkkenet sammen med Ann-Freidis. Renate er selvskreven på ansattes fotballag, og en sklitackling fra henne glemmer du sent..

lillian

Lillian Fremo

Renhold

Lillian er den som sørger for at det er rent, ryddig og trivelig rundt oss. Hun er glad i dyr og mennesker, og gjør det rent etter deg med et smil.

lars

Lars von Schwerin

lærerassistent

kia

Kia Luzula

lærerassistent

Våre lærerassistenter er høyt og lavt på skolen. De bidrar med sine kunnskaper på forskjellige linjer og er viktige brikker i maskineriet her på skolen.

elisabeth

Elisabeth Slåtta

lærerassistent