fbpx

Skolens ansatte

ansatt 2019 web

Denne fine gjengen gleder seg til å bli kjent med deg!

arnhild

Arnhild Finne

Rektor

Arnhild er rektor på Fosen folkehøgskole. Hun er veldig lett å bli glad i, både som menneske og leder. Hun har en solid pedagogisk bakgrunn fra NTNU. Hun er en ihuga fluefisker og en kløpper til å sy. Arnhild har døra åpen for elever til samtale om store og små ting.

kenneth

Kenneth Bjørkli

Inspektør og minihuslærer

Kenneth er en mangesysler. Han er på tur, fisker, setter garn, dyrker grønnsaker, seiler, lager barn og holder høns. Han er glad i trearbeid med og uten strøm, og og setter pris på ville vekster til mat og nytte. Har nylig kjøpt seg gårdsbruk, og bedriver husbygging på tradisjonelt vis. Begynner å bli litt tynn i hyssingen.

Turid

Turid Sve

Regnskap og økonomi

Turid er svært ungdommelig og sosial, og hun har en smittende latter. Turid har mange års erfaring som økonomimedarbeider. Hun setter pris på god mat, og er veldig glad i å reise. Hun liker å få besøk på kontoret og vil alltid hjelpe deg med det som har med økonomi å gjøre.

Eli

Eli Foss Hermstad

Kontormedarbeider og husmor

Eli er den du skal spørre om praktiske ting, og er sannsynligvis den første du er i kontakt med på skolen. Eli har også rollen som husmor og tar seg godt av elever som er syke eller har det litt vanskelig. Hun har også undervisning i keramikk, og sannsynligvis er det der hun trives best. Er forøvrig selvskreven som keeper på ansattes fotballag.

Rune 2

Rune Alsvik

Vaktmester

Rune er en kjernekar og skolens absolutte ”alt mulig mann”. Han har stor interesse for gjenbruk, og imponerer stadig med smarte løsninger og reparasjon av det meste. Rune er i god fysisk form, bilen lar han stort sett stå, og sykler heller de to milene til jobb. Han er en ivrig elgjeger, og ellers får han til det meste han forsøker seg på.

Malte

Malte Krogh

Båtbyggingslærer

Malte er dreven med alt som er av tre; båter, skap, årer og hus. Han er opprinnelig fra Danmark og har vokst opp i en familie som er glad i seiling. Ikke så rart at denne karen trives ute, både i båt, i sin egen skog med motorsag eller på luftetur med hunden Tamok. Malte er forresten også rimelig god på congas.

Kjetil

Kjetil Sildnes

Seilinglærer

Kjetil har stort sett alltid god vind i seilene. Han er høyt og lavt og har en leken holdning til det å være ute og livet generelt. Kjetil er stort sett positiv, og er mester i å hente ut potensialet i andre rundt seg. Elsker å være ute i all slags vær, og lar seg sjeldent ”vippes av pinnen" (les:masta).

Grethe

Grethe Garvik

Håndverk- og designlærer

Grethe er nyskapende, samtidig som hun er glad i gamle håndverk. Antagelig er hun i slekt med Askeladden som ser nytte og muligheter i alt, og som trives når hun får være ute i naturen for å hente materialer og inspirasjon. Grethe er fra Bergen og slår gjerne til med en saftig replikk.

Anton

Anton Van Genugten

Småbrukslærer

Anton er alltid i godt humør, og han er glad i både folk, dyr, musikk og grønnsaker. Han får det meste til å spire og gro, både på gården, skolen og hjemme. Han er høyt og lavt, og en ekte arbeidskar. Han kombinerer jordbruk med akrobatikk. Anton kler godt sin nederlandske aksent, og går ofte i tresko.

christian

Christian Høie

Gardsbestyrer

Christian er sjefen på Nøst, skolens økologiske gård. Christian jobber og brenner for at gården skal videreutvikles og at dyra våre skal ha det godt. Han har en dyp interesse for å lage mat og en snedig humor som ofte bobler opp til overflata. Han får folk til å le og trives.

lena

Lena Lisdotter Børjesson

Lærer

Lena har lang fartstid på skolen, men holder fortsatt på sitt svenske morsmål - riktignok med litt "svorsk" innimellom. Hun har arbeidet med skinnberedning både i Mongolia og med masaier i Kenya. Hun har seilt både i Svartehavet og rundt Nordkapp. Hennes tre favorittretter er iskrem, iskrem og iskrem!

Bjørn

Bjørn Willemoes Wissing

Sjølbergingslærer

Marte

Marte Iren Bakken

Lærer

 

Eini

Eini Wahl

Lærer

Julian

Julian Bjørø Kvarenes

Lærer

Tora 2

Tora Heide

Markedsføring

Lillian

Lillian Fremo

Renhold

Lillian er den som sørger for at det er rent, ryddig og trivelig rundt oss. Hun er sterk og handy, og alltid klar for en ny utfordring. Hun er alltid i godt humør, glad i dyr, god mat og mennesker. Ikke bli overasket om du treffer henne og hunden Teo på tur langs elvepromenaden.

Evelyn

Evelyn Dahle

Kokk

ann

Ann Freidis Volden

Kokk

Ann Freidis er en fantastisk kokk, og har mange års erfaring både fra forsvaret og hos oss. På hjemmebane holder hun seg selv med både poteter, frukt, bær og grønnsaker, og har helt klart noen av de ”grønneste fingrene” på skolen. Ann Freidis snakker kav trøndersk, og elsker å gå i fjellet. Hun har større verktøybod enn en gjennomsnitts- nordmann.

Renate

Renate Sæther

Kjøkken

Renate er en dreven kokk, og lager liv og røre på kjøkkenet sammen med Ann-Freidis og Evelyn. Renate er alltid blid og positiv, og veldig flink til å bake. Hun er sporty og selvskreven på de ansattes fotballag. En sklitackling fra henne glemmer du sent..

Mads

Mads Olsen

lærling kokk

runa

Runa Bergflødt Søilen

assistent kjøkken

Emmma

Emma Engevold

potet

Annie

Annika Svorkdal

Læringsassistent økologisk småbruk

Agnes

Agnes Rose Walderhaug

Læringsassistent minihus

Eli assistent

Eli Håkedal Raasholm

Læringsassistent håndverk og design

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vebjørn Aishana Reitan

lærerassistent båtbygging

Våre lærerassistenter er høyt og lavt på skolen. De bidrar med sine kunnskaper på forskjellige linjer og er viktige brikker i maskineriet her på skolen.

Rull til toppen