7100 Rissa
Tlf: 73 85 85 85
Tilsyn: 95 14 84 88
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Google translate

Google Translate
  • Fra jord til bord - Fosen Folkehøgskole - Fosen Folkehøgskule - Fosen FHS
  • Fra jord til bord - Fosen Folkehøgskole - Fosen Folkehøgskule - Fosen FHS
  • Fra jord til bord - Fosen Folkehøgskole - Fosen Folkehøgskule - Fosen FHS
  • fra-jord-til-bord-fosen-fhs-7.jpg
  • Fra jord til bord - Fosen Folkehøgskole - Fosen Folkehøgskule - Fosen FHS
  • Fra jord til bord - Fosen Folkehøgskole - Fosen Folkehøgskule - Fosen FHS
  • Fra jord til bord - Fosen Folkehøgskole - Fosen Folkehøgskule - Fosen FHS
  • Fra jord til bord - Fosen Folkehøgskole - Fosen Folkehøgskule - Fosen FHS
  • Fra jord til bord - Fosen Folkehøgskole - Fosen Folkehøgskule - Fosen FHS

Mat - fra jord til bord

Dette er linja for deg som er opptatt av hva du spiser og hvordan det lages - helt fra grunnen!

Vi legger vekt på:

- Mat uten juks
- Hente råvarer sjøl
- Økologisk mat
- Vegetarmat
- Riktig næring for kroppen
- Mat som trivselsfaktor
- Ville vekster
- Kulturarv

Du får en svært grundig innføring i matlaging. Ofte starter vi med ”hele” råvarer. Du kommer tett på livet og naturen - vi slakter dyra som blir til kjøttet vi spiser. Vi fisker fisken. Vi dyrker grønnsaker og urter. Dette er det ikke mange ungdommer som får lære i dag. Du får bli med på noe helt spesielt.

En hel del av undervisninga foregår ute. Vi har frukttrær, bærbusker, urter, grønnsaker og drivhus. Sesongen bestemmer mye hvordan året forløper.

Skolens hovedfokus er norsk matkultur, men internasjonal mat er også viktig.

Fordypningskurs

I mai legger vi ut på en gastronomisk og kulturell oppdagelsesreise. Vi begynner i nærområdet, og ender på en lengre tur i inn- og utland. Dette planlegger vi sammen.

Mer om kjøkkenet

Les mer om hvordan vi tenker omkring mat og kjøkken her.

Vidar uttaler

Eg heiter Vidar og gikk på Fosen Folkehøgskule 2012/13. Eg valde lina "Frå jord til bord", og fekk der eit unikt grunnlag for det eg no er i gang med, lære til kokkefaget. Eg arbeider hos søtt+salt i Bergen, ei gourmet-catering-bedrift, der vi serverer store selskap på 3-400 gjestar, til små-selskap anten heime hos privatbersonar eller i vårt eige vesle lokale. I tillegg held vi kurs.

Gjennom Fosen fekk eg inn eit viktig perspektiv, det økologiske. Eg lærte mykje praktisk, som ulike handverksteknikkar, kva naturen kan forsyne oss med, dyrking, slakting og praktisk matlaging. I tillegg var det eit veldig kjekt og sosialt år!

 

Aktuelle tema:

- Konserveringsteknikker: salting, speking, røyking, tørking
- Ysting, spiring, pølsemaking
- Gjærbakst, surdeig, flatbrød, lefse
- Hygiene, bakteriologi, mikrobiologi
- Næringstoffer, antioksydanter, glykemisk indeks, fettsyrer

 

Møt lærerne

På linjen Fra jord til bord har vi to lærere, Bjørn Erik Vangen­ og Marte Iren T. Bakken

LES MER