7100 Rissa
Tlf: 73 85 85 85
Tilsyn: 95 14 84 88
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Google translate

Google Translate
  • Seiling - Fosen Folkehøgskole - Fosen Folkehøgskule - Fosen FHS
  • Seiling - Fosen Folkehøgskole - Fosen Folkehøgskule - Fosen FHS
  • Seiling - Fosen Folkehøgskole - Fosen Folkehøgskule - Fosen FHS
  • Seiling - Fosen Folkehøgskole - Fosen Folkehøgskule - Fosen FHS

Seiling

Finn flyten

Det er vanskelig å sette ord på hvor fint det er å seile, men vi kan prøve. Havet er uendelig stort. Soloppganger du ikke trodde var mulige. Vennskap sterkere enn alt. Du kommer dit du vil, uten å bruke et fnugg drivstoff. Havet og vinden. Frihet.

Seilingslinja på Fosen gjør noe av det mest ekstreme noen folkehøgskole i Norge gjør: elever og lærer seiler tur-retur Fosen - Lofoten i en egenprodusert båt uten motor. 800 nautiske mil, langs Norges vakreste kyst. Hvis du vil ha en intens opplevelse å flyte på resten av livet, er det denne turen.

Mange elever seiler videre seinere i livet, i alle slags båter. Vikingskipsmiljøet er i en særklasse. Mange skippere og mannskaper på vikingskip rundt omkring har gått på seilingslinja. Draken, Havhingsten, Saga Oseberg og Lofotr er noen eksempler. Her kryr det av fosenfolk.

Et år på seiling handler såklart mye om helt vanlig bruk av båter. Roing, fisking, navigering, vedlikehold, knuter og værkunnskap. Kan du se på skyene hvaslags vær det blir denne dagen? Det kan du lære av lærer Kjetil. Før lofotferden blir det mange små og noen lengre turer i farvanna utenfor Trøndelag.

Skoleåret 2017/2018

Blir spesielt bra! Hele 6 elever fra i år har søkt om å få gå et år til på seiling - det sier noe om hvor forlokkende denne linja er. Og det er fortsatt plass til deg...

Båtene våre

Vi har store og små båter fra 8 til 42 fot. Alle er bygd av båtbyggerlinja. Det er hovedsaklig åpne båter, med råseil, dvs. firkanta seil som på et vikingeskip. Her ser du noen av dem vi seiler med. Nummer 3 fra venstre heter Skårungen og er den vi bruker mest.

1

 

 

Vi har:

- Store og små båter
- Trygt og skjerma farvatn for seiling på egenhånd
- Trøndelags fantastiske skjærgård
- Friske og lærerike værforhold
- Båtbyggeri, repslagerutstyr

 

Utstyrsliste:

En del ting du trenger i løpet av året. Ta med det du har, resten kan du ordne når du kommer til skolen.

- Regntøy
- Vindtett jakke og turbukse
- Gummistøvler (varme)
- Flytevest
- Lommelykt
- Kniv
- Sovepose og liggeunderlag
- Tykk genser og stillongs
- Lue og votter
- Bestikk, kopp og tallerken

Velkommen ombord!

 

Møt læreren

Kjetil Sildnes er seilingslærer ved Fosen FHS. Han har store kunnskaper om håndtering av båter og folk

Les mer