fbpx

Felles på skolen

På Fosen Folkehøgskole handler det om allsidighet – om å prøve nye ting, tenke nye tanker, utvide sin horisont, oppdage talenter du ikke visste om, og utvikle nye interesser.

Mye av dette er fordelt på de forskjellige linjene, men mye gjør vi også felles, uansett linje. Sammen med valgfag og fellesturer utgjør dette omtrent halvparten av undervisningen.

Det er summen av all undervisning og aktiviteter, og det å leve sammen, som utgjør læringa og livet på folkehøgskolen. Blant fellesaktivitetene finner du dette:

Morgensamling

Et viktig fellesforum med sang, noen ord for dagen fra elever eller lærere, og informasjon om undervisningen og det daglige liv på skolen. Hovedpunktet er "ord for dagen", der alle på skolen bidrar i løpet av året. Det kan være alt fra elevers og ansattes kunnskaper og opplevelser til dikt eller politisk oppdatering, dans eller sitt nytt innen "sjekketriks".

Skolefester

Omlag en gang i måneden har vi festkveld med god mat, underholdning, sketsjer, dans og annen moro. Linjene bytter på å ha ansvaret for festene.

Seminarer

Tirsdag formiddag og en del lørdager har vi seminar. Form og innhold varierer mye, fra rene foredrag, diskusjoner, rollespill og ekskursjoner, til dans og musikk.

Det kan være politikk, filosofi, historie, og både dagsaktuelle eller mer tidløse spørsmål om det å være menneske. Temaene vil gi deg inspirasjon til fordyping i forhold til skolens økologiske og mijøpolitiske profil, og nye innfallsvinkler til å bli kjent med verden rundt oss.

Husmøte

Elevene er inndelt i små "familiegrupper" der også en av lærerne er med. Dette er trivelige møter med kaffe og kake, og prat om stort og smått som har med vårt liv sammen på skolen å gjøre.

Dugnad

En god, gammel skikk, som kort sagt går ut på: Noe trenger å gjøres, og en gjeng utfører det i en fart, og med godt humør. Det fins vel knapt noe mer meningsfylt? Vi høster bær og grønnsaker, sanker urter, hogger ved, snekrer og maler stabbur.

Du blir også med ut i skog og mark for å samle planter og materialer som skal brukes i undervisning og på kjøkkenet. Det er moro å se hvor mye vi får gjort når alle står på!

 

Fellesnyfiken

Det finnes mange måter å lære på. Under "fellesnyfiken" kan du fokusere på et tema sammen med medelever. Det kan være hva som helst, og dere finner selv ut hvordan dere vil jobbe. Kanskje gjennom eksperimenter, diskusjoner, lete opp en handverker i bygda, dra på studiebesøk, eller...

En veileder hjelper dere i gang, men så er det opp til deg og og gruppens egen drivkraft.

Rull til toppen