Call us at: 047-73858585

Kortkurs

Alle folkehøgskoler arrangerer også kortkurser for voksne i alle aldre. Kurslengden varierer fra en til flere helger, eller som kurs over en eller flere uker. Kursene utlyses på skolens hjemmeside.

Kystkultur

Vi er kanskje mest kjent for våre kurs i seiling av råseilbåter, som oftest fembøring, men også mindre båter med aner fra vikingtiden. Andre håndverkskurs med tilhørighet til kystkultur er båtbygging og båtreparasjoner, repslagning, sjømannsarbeid og seilmaking. Samt kurs om hvordan man navigerte med hjelp av sol og stjerner i vikingtida.

Aktuell kurs: Square Sailing

Håndverk

Skolen er opptatt av å bevare kunnskapen om gammelt håndverk. Skinnberedning og garving, skinnfellsøm, lafting, nålebinding, spinning, toving, kurvfletting, skallesøm, tægerarbeid, sveiping - lista kan gjøres lang på håndverkskurs vi gjerne holder.

Aktuelt kurs: Tur til Kenya

Friluftsliv

Friluftsliv på naturens premisser, uten mye utstyr, er et kjennetegn for Fosen folkehøgskole. Vi holder kurs i kajakkbygging og padling, samt ulikt friluftsliv både sommer og vinter.

Økologisk jordbruk/hagebruk og hest

Vi har eget økologisk gårdsbruk med grønnsaksproduksjon, hester og andre husdyr. I tillegg til økologisk jordbruks- og hagebrukskurser kan vi tilby vår kompetanse innenfor temaet hest med kurser som: Natural horsemanship, barfothest, innkjøring, arbeidshest og skogshest. Vi kan lage kurs for deg og hesten din, eller du kan sette hesten hos oss og vi trener den.

Kurs for bedrifter og ledere

Å ro og seile en åpen båt sammen - det krever samarbeid, våkenhet, initiativkraft, fleksibilitet og god kommunikasjon. Kort sagt egenskaper som mange bedrifter og ledere ønsker av sine ansatte. Vi arrangerer kurs i seiling med fokus på å fremme teambuilding, samtidig som vi gir innblikk i fiskerens liv for 150 år siden.

Skreddersydde kurs

Vi kan tilby tilrettelagte opplegg med praktiske utfordringer, organisert som kurs eller seminar. Vi lager rammene, og tar deg gjerne med på å utforme opplegget. Som du ser over har vi erfaring og kompetanse på mange område. Ta kontakt med oss for avtale! Vi designer det opplegget dere trenger!