Call us at: 047-73858585

Sjølberging urban

Sjølberging urban

Den moderne, urbane sjølbergeren bor på liten plass, men dyrker mat i vinduskarmen, har kompost på kjøkkenet, fermentert kål i boden, surdeig i kjøleskapet og «jordkjeller» på verandaen.

Drømmer du om å forbruke mindre, finne mer av maten din ute i naturen og lære om plantenes egenskaper? Har du lyst til å reparere klærne dine sjøl og lage mer av utstyret du trenger på egen hånd? Lage såpe, salve og syltetøy? Spireglass, stekespade og sjølvanningspotte?

På linja Sjølberging urban vil du bli kjent med konserveringsmetoder som melkesyregjæring, tørking, safting og sylting. Du vil lære å bake med surdeig og du vil bil kjent med bokashi -kompostering.

Du vil få bli med på tur og sanke det årstidene har å by på, men også lære hva du kan dyrke inne til en hver tid. Høst og vår skal du også få være med ut i hagen for å arbeide med jord og planter der.

 
 

Linjelærer

marte

Lærer på sjølberging er

Marte Bakken

Sjølberging-naturliv

Ferdigheter til å klare deg selv. Det tar tid. Her får du tid, en god lærer og et inspirerende fellesskap. Jordkloden trenger deg som vil lære det grunnleggende.

Seiling

Du lærer å seile, navigere deg fram mellom holmer og skjær, og å bli handlekraftig og samarbeidsorientert. Bær en tusenårig arv etter kystfolket videre!

Småhusbygging

At mange mennesker bygger større og større hus er et problem for en verden med begrenset plass og ressurser. Med denne linja ønsker vi å være en motkraft til overforbruk og sløsing.

Økologisk Småbruk

På Fosen Folkehøgskole har vi en egen gård. Vi dyrker poteter og grønnsaker, urter, korn og gress.

Håndverk og design

Ull og skinn fra våre egne villsauer, planter til farging av garn, trematerialer og pil til fletting fra skogen. Dine hender og ideer er med på hele prosessen, fra råmateriale til ferdig produkt.

Båtbygging

Vær med fra treet står i skogen til båten flyr på bølgene! Reisen starter med tømmerhogst og ender i en selvbygd båt.

Sjølberging-urban

Den moderne, urbane sjølbergeren bor på liten plass, men dyrker mat i vinduskarmen, har kompost på kjøkkenet, fermentert kål i boden, surdeig i kjøleskapet og «jordkjeller» på verandaen.