fbpx
bal-tur-fosen
samhold

Informasjon til elever 2019/20

08.04.20

Kjære elever,

Det siste døgnet har vi jobbet hardt for å skaffe Fosen Fhs et unntak fra de nasjonale bestemmelsene om at alle Folkehøgskoler skal holde stengt resten av skoleåret. Våre argumenter har vært; DERE, gårdsdrift, sauer, båter og hus, og ikke minst at vårt skoleår varer 3 uker lenger enn et ordinært folkehøgskoleår.

I ettermiddag fikk vi dessverre beskjed om at en gjenåpning av skolen ikke lar seg gjøre, og vi er veldig skuffet over det. Departementet står på sitt, og ønsker samme praksis for alle landets folkehøgskoler. Det er derfor ikke mer vi kan gjøre.

Vi håper å møte dere alle igjen, og vil arrangere en 3- dagers skoleavslutning i løpet av våren/tidligsommeren. Vi vil komme med informasjon så snart vi får klarsignal, men 22-24. mai eller 29- 30. mai, kan være aktuelle datoer. Hvordan det utvikler seg med Korona-situasjonen vi bli styrende for hva vi kan gjøre, hvor vi skal være og når dette kan skje.

Per. i dag er det heller ikke avklart hvordan det blir med elevbetalinger. Vi venter fortsatt på svar fra Kunnskapsdepartementet, og håper for skolens fremtid at vi som mange andre næringer kan kompenseres for denne perioden. Dere vil selvfølgelig ikke bli fakturert for april eller mai måned, og det er aktuelt å tilbakebetale dere som har betalt for opphold uten å ha vært på skolen. Når dette kan gjøres bestemmes sentralt, men det er varslet mer informasjon de kommende dagene. Igjen ønsker de samme praksis for alle folkehøgskoler.

Kunnskapsdepartementet har videre bestemt at folkehøgskolene skal tilby nettbasert undervisning resten av året. For en praktisk skole som vår, vil det by på en del utfordringer. Men vi kan ikke gjøre noe annet enn å brette opp ermene og prøve å gjøre det beste ut av det. Vi vil prøve å tilby en så god, digital versjon av Fosen Fhs som mulig, og det er viktig at dere deltar aktivt i den. Kunnskapsdepartementet krever dette, både for at skolen skal få sin støtte, og for at elevene skal få godkjent skoleåret.

Praktisk informasjon om DIGI-Fosen vil komme etter påske. Dersom du har innspill og gode tips til hvordan vi kan få til en god nettbasert undervisning og en god avslutning av skoleåret, send dem til oss! rektor@fosen.fhs.no og insp@fosen.fhs.no er adressene våre.

Hvis du ønsker og har mulighet til å hente tingene dine før vi møtes til avslutning i mai er det bare å gi beskjed til en av oss. Og hvis du lurer på noe annet må du også gjerne ringe eller sende en mail.

Vi håper dere har det bra, selv om verden er i ulage

Mange klemmer fra Kenneth og Arnhild

fellesskap-samhold