fbpx
eventyrlige-rissa-fosen-fhs

Eventyrlige Rissa

Rissa, med sine 6700 innbyggere, ligger i Indre Fosen kommune som igjen ligger på Fosenhalvøya i Trøndelag. En times busstur fra Trondheim er vi godt plassert mellom fjord og fjell.

Kommunesenteret ligger ned mot Botten, en tidevannssjø med rikt fiske og gode muligheter for seiling, roing og skøytesport.

Her finnes det meste av tilbud du måtte trenge: Sportsbutikk, apotek, bibliotek, lege og tannlege, matbutikker, klesbutikker, frisører, post, elektriske butikker m.m.

Kommunen har et rikt kultur- og organisasjonsliv. Er du interessert, finnes det muligheter for amatørteater, musikk og sangkor. Her finnes treningssenter, Rissahallen med baner, aerobic og styrkerom, skitrekk og lysløypeanlegg. Vi har også hestesportsenter med ridehall, og klatrevegg nære skolen.

Rissa har en lang historie. Reinshaugen, midt i bygda, var kongsgård i vikingetida. Senere var det kirke og nonnekloster, i dag en moderne økologisk storgård. Museet "Kystens Arv" trekker linjene tilbake til båt- og kysthistorie.
Landbruk er hovednæringa i kommunen, men største arbeidsplass er Fosen mekaniske verksteder som bygger skip.

Hvor?

Skolen ligger i Indre Fosen kommune, på Fosenhalvøya, ofte beskrevet som et "Norge i miniatyr". Klikk her, for en link til Google Maps.

Rissværingene er åpne og lettlivede folk, som ikke "sjer sæ forbala".

Rull til toppen