fbpx

Skolens ansatte

Denne fine gjengen gleder seg til å bli kjent med deg!

Rektor Arnhild Finne ved Fosen Folkehøgskole

Arnhild Finne

Rektor

Arnhild er rektor på Fosen folkehøgskole. Hun er veldig lett å bli glad i, både som menneske og leder. Hun har en solid pedagogisk bakgrunn fra NTNU. Hun er en ihuga fluefisker og en kløpper til å sy. Arnhild har døra åpen for elever til samtale om store og små ting.

kenneth

Kenneth Bjørkli

Inspektør og lærer på Båtbygging

Kenneth er en mangesysler. Han er glad i trearbeid med og uten strøm, og og setter pris på ville vekster til mat og nytte. Kenneth er utdannet tradisjonsbåtbygger fra Båtskott Trebåtbyggeri, med fokus på klinkbygde åfjordsbåter. Har nylig kjøpt seg gårdsbruk, og bedriver husbygging på tradisjonelt vis. Begynner å bli litt tynn i hyssingen.

Turid

Turid Sve

Regnskap og økonomi

Turid er svært ungdommelig og sosial, og hun har en smittende latter. Turid har mange års erfaring som økonomimedarbeider. Hun setter pris på god mat, og er veldig glad i å reise. Hun liker å få besøk på kontoret og vil alltid hjelpe deg med det som har med økonomi å gjøre.

Eli

Eli Foss Hermstad

Kontormedarbeider og husmor

Eli er den du skal spørre om praktiske ting, og er sannsynligvis den første du er i kontakt med på skolen. Eli har også rollen som husmor og tar seg godt av elever som er syke eller har det litt vanskelig. Hun har også undervisning i keramikk, og sannsynligvis er det der hun trives best. Er forøvrig selvskreven som keeper på ansattes fotballag.

Vaktmester Rune Alsvik

Rune Alsvik

Vaktmester

Rune er en kjernekar og skolens absolutte ”alt mulig mann”. Han har stor interesse for gjenbruk, og imponerer stadig med smarte løsninger og reparasjon av det meste. Rune er i god fysisk form, bilen lar han stort sett stå, og sykler heller de to milene til jobb. Han er en ivrig elgjeger, og ellers får han til det meste han forsøker seg på.

Emmma Engevold

Emma Engevold

Gardsbestyrer

Emma er sjefen på Nøst, skolens økologiske gård. Hun jobber og brenner for at gården skal videreutvikles og at dyra våre skal ha det godt.

Minihus- laerer Malte Krogh Bertelsen

Malte Krogh

Lærer på  Minihus

Malte er dreven med alt som er av tre; hus, båter, møbelsnekring og småsløyd. Han har fagbrev som tradisjonsbåtbygger fra Båtskott Trebåtbyggeri. På fritiden driver han mye med trearbeid, dyrker grønnsaker og pusser opp et gammelt småbruk på tradisjonelt vis. Malte har en energisk alaska-husky, er en ivrig høvvelbenk-entusiast, og er glad i å spille på trommer.

Seilingslærer Kjetil Sildnes

Kjetil Sildnes

Lærer på Seiling

Kjetil har stort sett alltid god vind i seilene. Han er høyt og lavt og har en leken holdning til det å være ute og livet generelt. Kjetil er stort sett positiv, og er mester i å hente ut potensialet i andre rundt seg. Elsker å være ute i all slags vær, og lar seg sjeldent ”vippes av pinnen" (les:masta).

Lærer Grethe Garvik

Grethe Garvik

Lærer på Tekstil, søm & tradisjonshåndverk

Grethe er nyskapende, samtidig som hun er glad i gamle håndverk. Antagelig er hun i slekt med Askeladden som ser nytte og muligheter i alt, og som trives når hun får være ute i naturen for å hente materialer og inspirasjon. Grethe er fra Bergen og slår gjerne til med en saftig replikk.

Anton van Genugten er lærer på linja Økologisk småbruk på Fosen Folkehøgskole

Anton Van Genugten

Lærer på Økologisk småbruk

Anton er alltid i godt humør, og han er glad i både folk, dyr, musikk og grønnsaker. Han får det meste til å spire og gro, både på gården, skolen og hjemme. Han er høyt og lavt, og en ekte arbeidskar. Han kombinerer jordbruk med akrobatikk. Anton kler godt sin nederlandske aksent, og går ofte i tresko.

Marte Iren Bakken er lærer på Fosen Folkehøgskole

Marte Iren Bakken

Lærer

 

Bjørn Willemoes Wissing er lærer på linja Sjølberging på Fosen Folkehøgskole

Bjørn Willemoes Wissing

Lærer på Sjølberging

Bjørn er en allsidig og engasjert danske. Han brenner for enkelt friluftsliv, gamle teknikker, og geologi. Bjørn lager ild uten fyrstikker på null komma niks, og har store kunnskaper om naturen. Han er som regel kledd i en fargerik hjemmestrikket ullgenser, og er glad i yoga.

Lillian Fremo er renholder på Fosen Folkehøgskole

Lillian Fremo

Renhold

Lillian er den som sørger for at det er rent, ryddig og trivelig rundt oss. Hun er sterk og handy, og alltid klar for en ny utfordring. Hun er alltid i godt humør, glad i dyr, god mat og mennesker. Ikke bli overasket om du treffer henne og hunden Teo på tur langs elvepromenaden.

Tora Heide jobber med markedsføring på Fosen Folkehøgskole

Tora Heide

Markedsføring og lærer

Catriona Bullivant Fosen Folkehøgskole

Catriona Bullivant

Gårdsassistent

Catriona har bakgrunn som folkemusiker fra Skottland, og hun spiller gjerne opp til dans på skolen. Hun jobber som gårdsarbeider på Nøst, og er å se på skolens kjøkken iblant.

Renate Sæther er kokk og kjøkkenleder på Fosen Folkehøgskole

Renate Sæther

Kjøkkenleder / kokk

Renate er en dreven kokk, og lager liv og røre på kjøkkenet sammen med Ann-Freidis og Evelyn. Renate er alltid blid og positiv, og veldig flink til å bake. Hun er sporty og selvskreven på de ansattes fotballag. En sklitackling fra henne glemmer du sent..

Evelyn Dahle er kokk på Fosen Folkehøgskole

Evelyn Dahle

Kjøkkenleder / kokk

Ann Freidis Volden er kokk på Fosen Folkehøgskole.

Ann Freidis Volden

Kokk

Ann Freidis er en fantastisk kokk, og har mange års erfaring både fra forsvaret og hos oss. På hjemmebane holder hun seg selv med både poteter, frukt, bær og grønnsaker, og har helt klart noen av de ”grønneste fingrene” på skolen. Ann Freidis snakker kav trøndersk, og elsker å gå i fjellet. Hun har større verktøybod enn en gjennomsnitts- nordmann.

 

 

 

 

 

 

Lene Jacobsen

Lærer

Lene vil du møte på både valgfag, kursuke og linjene sjølberging, småbruk og tekstil, søm & tradisjonshaåndverk.

Hun har undervist i pilefletting i mange år og deler med glede sine mangfoldige interesser innenfor fletting med ulike naturmaterialer.

Dessuten liker hun å inspirere til å ta naturens materialer med inn i nåtidens hverdag og kanskje viktigst av alt, at det kan gå tilbake til naturen.

 

 

 

 

 

 

Hanne Bjørnerås

Kokk