fbpx
samhold-fellesskap
samhold-fellesskap

Slik søker du

Har du lyst til å være elev hos oss neste skoleår? Da anbefaler vi at du søker så tidlig som mulig.

Søknadsprosess og opptak

  • Du kan søke allerede i dag, og vi anbefaler at du søker i god tid før 1. februar.
  • Søknaden er helt uforpliktende, og du kan takke nei hvis du ombestemmer deg.
  • Opptaket foregår fortløpende fra 1. februar og så lenge vi har ledige plasser. Vi har altså ingen søknadsfrist, men enkelte linjer fylles opp fort, så vi anbefaler å søke tidlig.
  • Hvis vi skulle ha ledige plasser tar vi opp elever helt fram til skolestart, i noen tilfeller også etter skolestart. Så ikke nøl med å søke eller kontakte oss selv om du tenker at det er for sent å få skoleplass.

Når kan du forvente svar?

Vi starter opptaket 1. februar. Da sender vi ut svar pr e-post til alle søkere. Tilbud om skoleplass sendes ut på epost via tjenesten Verified, og du takker ja til skoleplassen ved å signere digitalt. Hold utkikk etter epost fra oss de første dagene i februar, og sjekk gjerne spamfilteret dersom du ikke mottar noe tilbud.

Søker du senere på året, behandler vi søknadene fortløpende. Dette tar vanligvis 2-7 dager.

Elever fra land utenfor EØS, som må søke visum i norge for å gå på folkehøgskole, kan få svar på søknaden tidligere. Det samme gjelder elever fra Danmark som vil søke støtte fra Nordisk Højskolestipendium.

Ny dato for opptak

Fra høsten 2024 starter opptaket til folkehøgskolene 15. november. Ønsker du å være elev hos oss skoleåret 2025/2026 lønner det seg derfor å søke i god tid før 15. november.

Opptakskrav

Du trenger ikke generell studiekompetanse for å gå på folkehøgskole, og det er ikke karakterene dine som avgjør om du kommer inn. Det vi ser etter, er motiverte elever som er innstilt på å lære, bidra positivt, og ta del i gruppen.

Vi er mye mer interessert i hvem DU er og hvilke interesser du har, enn karakterene dine.

Dette ser vi på når vi behandler søknaden

  • Motivasjon for å søke
  • Interesser og erfaring
  • At du forteller om deg selv og hvem du er

I tillegg teller det absolutt positivt at du søker tidlig!

18 års aldersgrense

Fordi skolen stiller store krav til din evne og vilje til å ta ansvar, har vi 18 års aldersgrense. Du må fylle 18 år innen 31.12. det aktuelle skoleåret.

lefetten-seter-helgetur

Slik søker du

Gå til søknadsskjemaet og fyll inn dine opplysninger. Skriv litt om hvem du er, hvorfor du søker, dine fremtidsplaner, hobbyer og interesser. Du trenger ikke å legge ved noen vedlegg.

Elever med spesielle behov

Hvis du har spesielle utfordringer, som lærevansker, psykiske problemer, sosiale utfordringer eller lignende, er det fint om du opplyser om dette i søknaden.

God informasjon til skolen gjør at vi kan sette sammen klasser som vil fungere godt sammen, slik at dette blir et best mulig år for både deg, medelever og lærere.

Digitalt opptak

Vi har digitalt opptak. Tilbud sendes ut pr epost via tjenesten verified, og du signerer tilbudet elektronisk dersom du takker ja.

Hold utkikk etter epost fra oss de første dagene i februar, og sjekk gjerne spamfilteret dersom du ikke mottar noe tilbud.

Ta kontakt hvis det er noe du lurer på!

[email protected]

Tlf +47-40601638