fbpx
bal-tur-fosen
bal-tur-fosen

Et år på Fosen Folkehøgskole

Alle våre linjer er helårskurs, som går fra slutten av august til slutten av mai.
Når du søker, velger du hvilken linje du vil søke på.

Valgfag og fellesfag

Linjefag utgjør omtrent halvparten av undervisningen. I tillegg har vi valgfag og fellesfag.

Valgfagene velger du etter at du har begynt på skolen, og det varierer fra år til år hvilke vi tilbyr. Noen av dem som ofte går igjen er pilefletting, friluftsliv, trearbeid, plantefarging, skinngarving og tekstil.

Fellesfag er dager da hele skolen er sammen. Det kan for eksempel være foredrag, turer, dugnader og gårds-uke. Det er altså mye mer enn bare linjefag hos oss!

friluftsliv-turmuligheter

På kveldstid

Åpne håndverkssaler

Håndverkssalene er åpne på kveldstid, og det er ofte her det skjer! Vi har både smie, tekstilsal, sløydsal, skinnverksted og båtbyggeri som du kan bruke når du vil. Skolens båter lånes også ut til den som vil ta seg en kveldstur på fjorden. Og rett bak skolen ligger skogen, for den som vil gå en tur i fred og ro.

Tilsyn

Utenom undervisningen har en av de ansatte tilsyn, og er til stede på skolen. Tilsynslæreren arrangerer ofte et frivillig kveldsopplegg, f.eks. sveipekurs i sløydsalen, dans, broderikurs, høytlesning, osv.

Fest

Hver linje arrangerer fest en gang i året. Da disker vi opp med god mat og underholdning til resten av skolen. Det kan være disko i vaskekjelleren, Hawaii-tema i peisestua, trønderfest, casino eller Star-Wars tema. Det er (nesten) bare fantasien som setter grenser.

samhold-fellesskap

Internat

Alle elevene bor på skolens internat, og de aller fleste på dobbeltrom. Det er utrolig koselig å bo så tett på så mange nye venner, og man blir ekstra godt kjent!

Kjøkkentjeneste

Måltidene serveres i matsalen. Vi har en veldig dyktig og trivelig gjeng på kjøkkenet, som står for matlagingen.

Ei uke i løpet av året har du kjøkkentjeneste sammen med to andre elever, der dere bl.a. setter fram frokost og kveldsmat, og hjelper til med oppvasken. Elevene deler også på noe av fellesvasken.

Ferier

Internatet er stengt i skolens ferier (høstferie, juleferie og påskeferie). Etter avtale er det mulig å bo på gården i feriene mot at du hjelper til med gårdsarbeid. Det er også mulig å bo på skolens seter i feriene.

kajakk-tur

Ei eksempel-uke

Skoleruta vår er veldig variert, nesten ingen uker er like. Men her får du ei eksempel-uke, slik at du kan danne deg et litt tydeligere inntrykk av hverdagen på Fosen Folkehøgskole.

6

I tillegg til undervisningsplanen er det ofte organiserte aktiviteter på kveldstid, enten arrangert av tilsynslærer eller elevene selv, som man kan delta på hvis man vil.

Elevene

Internasjonal gruppe

De fleste år har vi en ganske internasjonal elevgjeng, med elever fra bl.a. Danmark, Sverige, England, Skotland, USA, Canada, Tyskland og Nederland.

De elevene som ikke kan norsk får tilbud om norskundervisning.

Alder

Vi har 18 års aldersgrense. Fosen folkehøgskole har litt høyere gjennomsnittsalder enn mange andre folkehøgskoler. De fleste elevene våre er 18-28 år gamle, men vi har ingen øvre aldersgrense, og har ofte eldre elever.

Andreårselever

Mange elever velger å gå to år, enten som elev eller som lærerassistent.

fellesskap-samhold

Hva er folkehøgskole?

Folkehøgskole er verdens frieste skole. Her er det hverken karakterer, pensum eller eksamen. Vi tror nemlig du har det bedre og lærer mer uten press.

På folkehøgskole får du prøvd ut et fag i praksis, med tett oppfølging av engasjerte lærere. Prøv det da vel!